Terug naar overzicht

Functie-omschrijving

Wonen gaat over meer dan een dak boven je hoofd. Een goed en veilig thuis betekent ook kans om te groeien, en ruimte om gelukkig te zijn. Wonen gaat over mensen en over met elkaar samenleven in de wijken. Onze relatie bouwt, verhuurt en onderhoudt betaalbare en sociale huurwoningen in Overijssel. Op dit moment werken er ongeveer 250 medewerkers  elke dag aan woon- en leefgeluk. Samen met bewoners en partners, midden in de wijken én vanuit de eigen kijk op vastgoedsturing.

Doordat medewerkers veel in contact staan met de bewoners heeft onze relatie veel kennis over haar huurders, de woningen en de wijken. Die kennis staat aan de basis van het beleid en de inrichting van de processen. De investeringen die vandaag gedaan worden, dragen bij aan de wereld van morgen. Goed rendement op vastgoed is dan ook belangrijk. Maar het gaat verder dan alleen financieel rendement. Het gaat ook om de maatschappelijke waarde. Dus kijken naar het totaal. Naar leefbaarheid in de wijken, verhuurbaarheid en technische staat van de woningen, naar energieverbruik en rendement. Met als resultaat een integraal portefeuillebeleid.

Is dit jouw droombaan?
Als  Assetmanager ben je de spil in de processen. Je geeft vorm en inhoud aan de ontwikkeling van een financieel en maatschappelijk rendabele vastgoedportefeuille. Je deelt onze visie en weet dit te vertalen in integraal beleid. 

Samen met je collega’s van wonen, vastgoed en financiën vertaal je het portefeuillebeleid naar beleid per complex. Je organiseert wijktafels waaraan ook de collega’s deelnemen die in gebiedsteams in de wijken werken. Zo worden kennis over de wijken en over de belangen van stakeholders en huurders samengebracht en vertaalt in strategieën en doelstellingen. Je beoordeelt op tactisch niveau de verhuurbaarheid, het onderhoud, sociale aspecten en leefbaarheid. Hierdoor weet je het rendement op eigen vermogen en de waardeontwikkeling te optimaliseren.

Vanuit de doelstellingen van het portefeuilleplan geef je functioneel sturing aan de processen van grootschalig onderhoud en woningverbetering van onze woningen. Je coördineert en draagt zorg voor het opstellen van complexplannen en startnotities die inhoudelijk en financieel richting geven aan de renovatie of grootschalig onderhoud van het complex.

Als Asset manager adviseer je de adjunct-directeur Vastgoed en de teams Dagelijks Onderhoud en Planmatig onderhoud/ woningverbetering over onderhoud en investeringen binnen de portefeuillestrategie.

Herken jij jezelf hierin?
Je bent een klant- en resultaatgerichte adviseur en hebt een groot analytisch vermogen. Je hebt een heldere visie en weet deze op verbindende wijze uit te dragen. Je kan goed samenwerken, en weet vanuit jouw natuurlijke helicopterview zaken met elkaar te verbinden. Je hebt gevoel voor onderlinge verhoudingen en belangen. Je kan besluiten op verbindende wijze nemen en bent in staat om een coördinerende rol op je te nemen. Je hebt oog voor innovatie en vernieuwing.

Functie-eisen

•               WO werk- en denkniveau (financieel-economische achtergrond).

•               Master of Real Estate of vergelijkbaar.

•               Kennis en ervaring met vastgoedsturing en investeringsstatuten.

•               Tenminste 5 jaar relevante werkervaring.

•               Kennis en ervaring met relevante automatiseringsprogramma’s.

•               Kennis van relevante ontwikkelingen op het vakgebied.

Bedrijfsprofiel

Onze relatie vindt het belangrijk dat je als medewerker gelukkig bent in je werk. En dat je
zingeving, voldoening en plezier ervaart. Als persoon en als professional. Daarom krijg je veel ruimte om zelf met ideeën, initiatieven en experimenten te komen om jouw werk en het resultaat beter of fijner te maken. De medewerkers werken op een respectvolle, professionele, verbindende en verrassende manier. En zij zoeken altijd naar kansen om het de volgende keer nog beter te kunnen doen.

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures