Terug naar overzicht
 • Regio

  Enschede

 • Gepubliceerd op

Functieomschrijving

Als junior krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen naar een medior (vakvolwassen) Adviseur Strategie & Beleid!

Wat ga je doen?

Als Junior Adviseur Strategie & Beleid ondersteun je bij het onderzoeken, analyseren, ontwikkelen, actualiseren en het leggen van verbanden op tal van thema's op het terrein van wonen en vastgoed. Je hebt ook contacten buiten de organisatie om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Je schrijft mee aan stukken en je doet het écht om van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de huurders. Je werkt samen met de organisatie, je zorgt mede voor draagvlak voor het beleid en je blijft betrokken bij de implementatie. Je schakelt met je directe collega’s en met afdelingen vastgoed, financiën en klant & wijken. In je groei van junior naar medior krijg je afhankelijk van je ontwikkeling op een moment één of meerdere dossiers waarbij jij in de lead bent.

Je gaat samenwerken in een team met zeven adviseurs waarmee je regelmatig met elkaar meedenkt en spart. Het team is verantwoordelijk voor het opstellen en actueel houden van de strategische beleidskaders. Er wordt gewerkt aan allerlei onderwerpen: het ondernemingsplan, portefeuillestrategie, zorgbeleid, huurbeleid, duurzaamheidsbeleid, vastgoedbeleid, verkoop, leefbaarheid en MVO. Ook heeft het team de verantwoordelijkheid voor de vorming van prestatieafspraken met de gemeenten en de huurdersvertegenwoordiging. Het is een flexibel team dat goed uit de voeten kan in een dynamische omgeving.

Functie-eisen

Je bent gedreven om jezelf te ontwikkelen in deze functie. Daarnaast heb jij:

 • minimaal een relevante afgeronde HBO opleiding en bij voorkeur heb je ervaring in een politiek bestuurlijke omgeving;
 • kennis, ervaring of affiniteit met strategische beleidsontwikkeling en marktonderzoek;
 • kennis, ervaring of affiniteit met het verbinden van strategie en beleid en het implementeren van beleid;
 • Je kunt dossiers doorgronden en je vindt het leuk om stukken te schrijven;
 • Je bent iemand die makkelijk opereert in werkgroepen en je bouwt je eigen netwerk op;
 • Je bent analytisch en weet hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden;
 • interesse en affiniteit met thema’s als maatschappelijke woningbouw, leefbaarheid, duurzaamheid en vastgoedbeheer.

Bedrijfsprofiel

Woningcorporatie De Woonplaats

De Woonplaats is een woningcorporatie die een thuis biedt aan meer dan 30.000 mensen. Vooral in de gemeenten Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Enschede. Met zo’n 225 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor de huurders.

Een thuis is een goede en betaalbare woning. In een buurt waar je fijn woont en leeft. De Woonplaats kijkt daarom verder dan alleen woningen. En daar investeren we ook in. Hoe? We zijn gek op innovatie, maar houden in alles rekening met de impact op de maatschappij. Dat betekent vooruitdenken, slim beslissen en tegelijkertijd lef hebben. Het zit in ons DNA.

De Woonplaats heeft in 2021 en 2022 het keurmerk voor Beste Werkgevers (World-class Workplace) ontvangen. We scoren als werkgever bovengemiddeld op werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent. En daar zijn we met recht trots op.

Arbeidsvoorwaarden

In deze functie krijg je de kans om met behulp van de expertise van collega's en middels opleidingen, heel goed te worden in het ontwikkelen van strategie en beleid. Je bent van harte welkom in een team waar met veel werkplezier gezamenlijk mooie resultaten worden behaald. Verder bieden wij je het volgende:

 • Een salaris conform CAO Woondiensten. Afhankelijk van je werkervaring word je ingeschaald in schaal G of H.
 • Een dienstverband voor één jaar. Bevalt het van beide kanten goed? Dan wordt het contract na een jaar omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. 
 • Een persoonlijk opleidingsbudget met diverse ontwikkelingsmogelijkheden binnen de organisatie.
 • Informele momenten zoals een teamuitje, kerstborrel en de jaarlijkse Woonplaatsdag;
 • Goede middelen om flexibel te kunnen werken, zoals een laptop en smartphone. Thuiswerken is mogelijk
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures