Terug naar overzicht
 • Regio

  Enschede

 • Gepubliceerd op

Functie

Jij en je directe 5 collega’s zijn verantwoordelijk voor het opstellen en actueel houden van de strategische beleidskaders. Er wordt gewerkt aan allerlei dossiers: het ondernemingsplan, portefeuillestrategie, vastgoedbeleid, woon- en zorgbeleid, huurbeleid, duurzaamheidsbeleid, verkoop, leefbaarheid en MVO. Het is een flexibel team dat goed uit de voeten kan in een dynamische omgeving. Ieder is verantwoordelijk voor een aantal dossiers en ze springen elkaar bij als onderwerpen extra aandacht vragen.

Ook heeft het team de verantwoordelijkheid voor de prestatieafspraken trajecten met de gemeenten en de huurdersvertegenwoordiging. Jij wordt verantwoordelijk voor een drietal onderwerpen:

 • de prestatieafspraken met gemeenten in de Achterhoek;
 • het verkoopbeleid;
 • het leefbaarheidsbeleid.

Wat ga je doen?

Je bijt je vast in onderwerpen: je onderzoekt, analyseert, ontwikkelt, actualiseert, legt verbanden en je volgt trends. Je legt contacten buiten de organisatie om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Je vindt het leuk om op de hoogte te blijven, stukken te schrijven en je doet het écht om van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de huurders. Je werkt samen met de organisatie, je zorgt voor draagvlak voor het beleid en je blijft betrokken bij de implementatie.

Je bent verantwoordelijk voor het proces van het maken van prestatieafspraken met gemeenten in de Achterhoek. Dit is een jaarlijks plan – do – check – act cyclus: de eerste helft van het jaar staat in het teken van de evaluatie en het bepalen van de nieuwe ambities. De tweede helft van het jaar staat in het teken van gesprekken met gemeenten en huurdersorganisaties om te komen tot prestatieafspraken.

Je bouwt actief relaties op met de beleidsmedewerkers en adviseurs bij de gemeenten in de Achterhoek, belangenverenigingen en huurdersvertegenwoordigingen. Je werkt in werkgroepen en overlegstructuren. En vanuit deze vrije rol plan je zelf je eigen overleggen en afspraken. Je schakelt veel met collega’s van vastgoed, financiën en verhuur. In werkgroepen draag je actief bij aan het vertalen van de beleidsdoelstellingen naar de wijken, buurten en complexen.

Tenslotte ben je de vertegenwoordiger in allerlei overleggen tussen corporaties en de gemeenten in de Achterhoek; je bereidt met deze partijen bestuurlijke overleggen voor en je treedt op als sparringpartner van de Bestuurder.

Profiel: Nieuwsgierig en netwerker

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding en bij voorkeur heb je ervaring in een politiek bestuurlijke omgeving.
 • Je hebt kennis, ervaring of affiniteit met strategische beleidsontwikkeling en marktonderzoek.
 • Je hebt kennis en ervaring met het verbinden van strategie en beleid en het implementeren van beleid.
 • Je kunt dossiers doorgronden en je vindt het leuk om stukken te schrijven.
 • Je bent iemand die makkelijk opereert in werkgroepen en je bouwt je eigen netwerk op.
 • Je hebt interesse en affiniteit met thema’s als maatschappelijke woningbouw, leefbaarheid, duurzaamheid en vastgoedbeheer.

Bedrijfsprofiel

De Woonplaats; een woningcorporatie die met ongeveer 16.500 woningen een thuis biedt voor ruim 30.000 mensen. Vooral actief in de gemeenten Aalten, Oost-Gelre, Winterswijk en Enschede. 225 medewerkers die zich inzetten voor goed wonen in prettige buurten.

Arbeidsvoorwaarden

Een inschaling in J (tot € 5.235,-) of K (tot € 5.765,-) van de CAO woondiensten samen met een uitgebreide opleidingsbudget om jouw ontwikkeling optimaal te ondersteunen.

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures