Terug naar overzicht

Functie-omschrijving

Ben jij de strategische mastermind die grote energiegebruikers helpt hun duurzame energiebehoeften te vervullen?

Stap in een dynamische rol waar jouw strategisch inzicht en organisatietalent centraal staan bij de inkoop van duurzame energie. Als sleutelfiguur leid jij het hele proces – van het inventariseren van energiebehoeften tot het ontwikkelen van een (Europese) energie-aanbestedingsstrategie, het selecteren van leveranciers en het contracteren en implementeren van oplossingen, tot het nauwgezet monitoren van de prestaties. Jouw missie: maximale kostenefficiëntie, betrouwbare energievoorziening, en het behalen van ambitieuze duurzaamheidsdoelen.
 

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor:

  • Behoeftebepaling: In kaart brengen van de huidige en toekomstige energiebehoeften van grote overheidsorganisaties.
  • Inkoopcriteria en Advies: Bepalen van de inkoopcriteria en adviseren over de meest effectieve aanbestedingsvormen.
  • Aanbestedingen en Contractering: Uitvoeren van aanbestedingen, zorgvuldig selecteren en contracteren van de beste energieleveranciers.
  • Prestatiemonitoring en Verbetering: Continu monitoren en optimaliseren van de prestaties om duurzame resultaten te waarborgen.
  • Kennisspil: Fungeren als de centrale bron van kennis en expertise voor effectieve aanbestedingen in duurzame energie.
  • Trend- en Marktanalyse: In samenwerking met markanalisten het analyseren van trends, prijzen, technologieën en duurzaamheidscriteria om altijd een stap voor te zijn.

Jouw impact is groot: jij maakt het verschil door te zorgen voor een optimaal aanbestedingsproces dat niet alleen bijdraagt aan kostenbesparing, maar ook aan een duurzame toekomst.

Functie-eisen

  • Afgeronde HBO/WO opleiding (Technische) Bedrijfskunde, rechten, commercieel/financieel of een meer technische studie;
  • Ervaring met aanbestedingen;
  • Goede sociale - en communicatieve vaardigheden;
  • Door je nieuwsgierigheid ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en je leergierigheid zorgt ervoor dat je nooit stil staat en altijd vooruit wilt.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie voor 32 tot 40 uur;  bruto maandsalaris tussen de € 4000 en € 5500 met een goede bonus- en pensioenregeling; een elektrische lease auto; flexibele werktijden en deels ook thuiswerken; werken in een team met veel diverse specialisten in de duurzame energie.

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures