Terug naar overzicht
  • Regio

    Zwolle

  • Gepubliceerd op

Functie-omschrijving

Groei als Duurzame Gebouwenadviseur in het begeleiden van verduurzaming en energie-efficiënter maken van nieuwbouwprojecten en bestaande gebouwen. Jij speelt een cruciale rol bij het ontwerp van duurzame gebouwen die voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van energieprestaties en duurzaamheidsnormen. Een sfeervol en ondernemend team met collega's dagen je uit om te leren en te vernieuwen.

Taken en verantwoordelijkheden:

1. Duurzaamheidsadvies: Je analyseert nieuwbouwplannen en bestaande gebouwen. en geeft advies om ze te optimaliseren op het gebied van duurzaamheid, energieprestaties en luchtdicht bouwen. 

2. BENG-berekeningen: Je voert BENG-berekeningen uit om de energieprestatie van de gebouwen te beoordelen en te voldoen aan de gestelde normen.

3. MPG-berekeningen: Je voert MilieuPrestatie Gebouwen (MPG) berekeningen uit om de milieubelasting van materialen in de bouw te beoordelen en te minimaliseren.

4. Energieprestatieberekeningen: Je voert diverse energieprestatieberekeningen uit om te zorgen dat de gebouwen efficiënt omgaan met energie en aan de geldende wet- en regelgeving voldoen.

5. Rapportage: Je stelt heldere rapporten op met jouw bevindingen en aanbevelingen voor opdrachtgevers, architecten en andere stakeholders.

6. Samenwerking: Je werkt nauw samen met het ontwerpteam, ingenieurs, projectontwikkelaars en andere belanghebbenden om duurzaamheidsdoelstellingen te integreren in alle fasen van het bouwproces.

7. Innovatie en ontwikkeling: Je blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van duurzame bouwmethoden, materialen en energie-efficiëntie en draagt bij aan het verbeteren van de interne kennis op dit vlak.

Functie-eisen

  • Je hebt een relevante technische opleiding op hbo- of universitair niveau, bijvoorbeeld bouwkunde, vastgoed, installatietechniek of vergelijkbaar.
  • Je hebt enige ervaring met duurzame bouwprojecten en energieprestatieberekeningen.
  • Je bent op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving omtrent duurzaamheid in de bouwsector.
  • Je beschikt over uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden.
  • Je kunt goed zelfstandig werken, maar ook in teamverband.
  • Je bent innovatief, proactief en resultaatgericht.

Bedrijfsprofiel

Je wordt onderdeel van een compact team dat staat voor praktische en realistische maatwerkadviezen. Bereikbare oplossingen die werken. Inzicht wordt geboden door metingen, normanalyses en controles van bestaande gebouwen en bij nieuwbouwprojecten.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie waarin je een belangrijke bijdrage levert aan het verduurzamen van gebouwen. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen en jouw expertise verder uit te breiden. Een bruto maandsalaris tussen de €4000 en €6000 afhankelijk van de mate van senioriteit met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures